Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zapiekanka.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 655
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 182
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 655
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 182
Składniki
Cukinię i papryki pokroić w kostkę, przyprawić vegetą, pieprzem i podsmażyć aż zmiękną. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć. Mięso mielone również podsmażyć, a ryż ugotować. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch posmarować śmietaną i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika 180 - 200 stopni do momentu rozpuszczenia się sera. Nie podałam dokładnej ilości składników, bo ilość zależy od osoby, która przyrządza danie. Jedni lubią więcej warzyw, inni więcej mięsa.