Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zapiekanka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5474
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1401
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5474
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1401
Składniki
Cukinię i papryki pokroić w kostkę, przyprawić vegetą, pieprzem i podsmażyć aż zmiękną. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć. Mięso mielone również podsmażyć, a ryż ugotować. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch posmarować śmietaną i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika 180 - 200 stopni do momentu rozpuszczenia się sera. Nie podałam dokładnej ilości składników, bo ilość zależy od osoby, która przyrządza danie. Jedni lubią więcej warzyw, inni więcej mięsa.