Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki ugotować w łupinach,obrać pokroić w talarki(można podsmażyć na złoty kolor ale niekoniecznie).Szpinak podsmażyć na maśle i dodać surowe jajko jak już ostygnie.
W naczyniu żaroodpornym,ceramicznym u mnie dwa małe akurat na dwie osoby,układać warstwowo:ziemniaki(posypane przyprawą),plastry boczku,surowy filet(pokrojony w 3-4 kawałki),posmarować sosem holenderskim,szpinak i mozzarella
Zapiekać około 20 min. aż ser się rozpuści i zarumieni
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

mien1985 28 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
No fajnie wygląda, ale z boczkiem, to chyba nie powinno być napisane że bezmięsne..0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 28 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo dekoracyjne5 Kto głosował? | Odpowiedz

stiv73 28 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
jest gotowy ale mozna tez samemy=u zrobić tylko to juz nie ten smak,pozdrawiam5 Kto głosował? | Odpowiedz

Makai 28 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Super przepis, zaraz dodam do ulubionych. Tyko chciałaby wiedzieć coś więcej o sosie holenderskim.Czy to jakiś gotowy sos? Pozdrawiam
7 Kto głosował? | Odpowiedz