Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4509
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 248
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 776
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1104
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 232
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4509
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 248
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 776
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1104
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 232
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i gotuj ok. 20 minut -p po ugotowaniu powinny być lekko twarde. Odparuj ziemniaki i pokrój w plasterki. brokuły wrzuć do gotującej się, osolonej wody na kilka minut. Pomidory sparz wrządkiem, następnie włóz na chwilę do zimnej wody i obierz. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i pokrój w cienki krązki, czosnek drobno posiekaj. Wyjmij pestki z oliwek, posiekaj np na 8 lub 4 części. Pomidory, cebulę, czosnek i oliwki wymieszaj z oregano i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Płaską formę do zapiekanek wysmaruj oliwą. Równomiernie wyłóż plasterki ziemniaków i brokuły, warzywa powinny przykryć dno naczynia. Jogurt roztrzep z jajkami, dopraw solą i pieprzem, następnie połową polej ziemniaki i brokuły. Resztę wymieszaj z warzywami i włóż do formy. Udekoruj startym serem i zapiekaj 30 minut w temperaturze 180 stopni.