Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 272
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 380
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 482
Polecam.
Odsłon: 829
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 272
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 380
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 482
Polecam.
Odsłon: 829
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i gotuj ok. 20 minut -p po ugotowaniu powinny być lekko twarde. Odparuj ziemniaki i pokrój w plasterki. brokuły wrzuć do gotującej się, osolonej wody na kilka minut. Pomidory sparz wrządkiem, następnie włóz na chwilę do zimnej wody i obierz. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i pokrój w cienki krązki, czosnek drobno posiekaj. Wyjmij pestki z oliwek, posiekaj np na 8 lub 4 części. Pomidory, cebulę, czosnek i oliwki wymieszaj z oregano i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Płaską formę do zapiekanek wysmaruj oliwą. Równomiernie wyłóż plasterki ziemniaków i brokuły, warzywa powinny przykryć dno naczynia. Jogurt roztrzep z jajkami, dopraw solą i pieprzem, następnie połową polej ziemniaki i brokuły. Resztę wymieszaj z warzywami i włóż do formy. Udekoruj startym serem i zapiekaj 30 minut w temperaturze 180 stopni.