Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja ciasto francuskie kupuje gotowe, obecne w sklepach dostępne jest w całkiem dobrej jakości.
Mięso umyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Jak mięso lekko się ze złoci dodać pokrojone warzywa: cebulę, paprykę i na końcu cukinię (jak jest młoda można jej nie obierać ze skórki). Jak warzywa zmiękną a część sosu odparuje dodajemy ulubione zioła - ja dodaje mieszankę ziół prowansalskich.
Przygotowane mięso przekładam do naczynek do zapiekania, można zapiec także w jednym większym np. w formie do tarty. Na mięso równomiernie nakładam starty ser. Z ciasta wycinam prostokąty troszkę większe niż wierzch naczynek. Nakładam prostokąty z ciasta na mięso. Z reszty ciasta wycinam wąskie paski, którymi obklejam brzegi naczynek i za pomocą widelca sklejam je z nałożonym już ciastem, co również bardzo ładnie wygląda. Jeśli zostaje jeszcze ciasta można zwinąć z nich różyczki i umieścić na wierzchu zapiekanki. Ciasto należy lekko po nakłuwać widelcem i posmarować wodą.
Zapiekanki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy je około 30 minut, aż ciasto się ze złoci.
SMACZNEGO !!!
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 542
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 25
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 73
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 39
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 542
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 25
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 73
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 39
Składniki
Mięso umyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Jak mięso lekko się ze złoci dodać pokrojone warzywa: cebulę, paprykę i na końcu cukinię (jak jest młoda można jej nie obierać ze skórki). Jak warzywa zmiękną a część sosu odparuje dodajemy ulubione zioła - ja dodaje mieszankę ziół prowansalskich.
Przygotowane mięso przekładam do naczynek do zapiekania, można zapiec także w jednym większym np. w formie do tarty. Na mięso równomiernie nakładam starty ser. Z ciasta wycinam prostokąty troszkę większe niż wierzch naczynek. Nakładam prostokąty z ciasta na mięso. Z reszty ciasta wycinam wąskie paski, którymi obklejam brzegi naczynek i za pomocą widelca sklejam je z nałożonym już ciastem, co również bardzo ładnie wygląda. Jeśli zostaje jeszcze ciasta można zwinąć z nich różyczki i umieścić na wierzchu zapiekanki. Ciasto należy lekko po nakłuwać widelcem i posmarować wodą.
Zapiekanki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy je około 30 minut, aż ciasto się ze złoci.
SMACZNEGO !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Dania główne
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dania główne
Rolada serowa pomidorowa ze szpinakiem
Dania główne
Wyborna wątróbka z papierówką i śliwką kalifornijską
Pierogi z białym serem i jabłkami
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 16
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dziś bardzo szybki obiad z powodu upałów które są nie do wytrzymania, przepis...
Odsłon: 29