Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z kaszą jaglaną i szpinakiem"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 136
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 721
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 136
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 721
Składniki
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
Kaszę opłucz zimną wodą, gotuj w osolonym wrzątku 15-20 minut na małym ogniu. Ostudź.
Szpinak rozmroź. Czosnek posiekaj, podsmaż na maśle. Dodaj szpinak i mleko, podduś. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Żaroodporne foremki natłuść (możesz posypać siemieniem lnianym). Warstwami ułóż kaszę i szpinak. Posyp żółtym serem. Piecz 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie