Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1232
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12038
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2281
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1232
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12038
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2281
Składniki
Rukolę przełóż do misy, wymieszaj z kawałkami cykorii i skrop oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Chleb tostowy podpiecz w piekarniku. Następnie wykrój z kromek 12 kółeczek i ułóż na nich plastry koziego sera.
Oczyść gruszki, obierz i każdą z nich przekrój na sześć części. Na patelni rozgrzej miód, dolej czerwone wino i wymieszaj. Następnie wrzuć gruszki i orzechy włoskie. Całość podgrzej na małym ogniu przez około 5 minut.
Po tym czasie wyjmij gruszki i orzechy, a sos odstaw do wystygnięcia. Do marynaty wlej ocet balsamiczny i wymieszaj. Podgrzej kilka minut i odstaw do wystudzenia.
Tosty z serem włóż do nagrzanego piekarnika i poczekaj, aż ser lekko się rozpuści. Na talerzach rozłóż sałatę, dodaj gruszki i orzechy, połóż tosty z serem i wszystko dopraw miodowo-balsamicznym sosem, solą i pieprzem.Źródło: Na żywo