Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4189
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33932
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9724
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4189
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33932
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9724
Składniki
Rukolę przełóż do misy, wymieszaj z kawałkami cykorii i skrop oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Chleb tostowy podpiecz w piekarniku. Następnie wykrój z kromek 12 kółeczek i ułóż na nich plastry koziego sera.
Oczyść gruszki, obierz i każdą z nich przekrój na sześć części. Na patelni rozgrzej miód, dolej czerwone wino i wymieszaj. Następnie wrzuć gruszki i orzechy włoskie. Całość podgrzej na małym ogniu przez około 5 minut.
Po tym czasie wyjmij gruszki i orzechy, a sos odstaw do wystygnięcia. Do marynaty wlej ocet balsamiczny i wymieszaj. Podgrzej kilka minut i odstaw do wystudzenia.
Tosty z serem włóż do nagrzanego piekarnika i poczekaj, aż ser lekko się rozpuści. Na talerzach rozłóż sałatę, dodaj gruszki i orzechy, połóż tosty z serem i wszystko dopraw miodowo-balsamicznym sosem, solą i pieprzem.Źródło: Na żywo