Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10621
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10621
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Składniki
Rukolę przełóż do misy, wymieszaj z kawałkami cykorii i skrop oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Chleb tostowy podpiecz w piekarniku. Następnie wykrój z kromek 12 kółeczek i ułóż na nich plastry koziego sera.
Oczyść gruszki, obierz i każdą z nich przekrój na sześć części. Na patelni rozgrzej miód, dolej czerwone wino i wymieszaj. Następnie wrzuć gruszki i orzechy włoskie. Całość podgrzej na małym ogniu przez około 5 minut.
Po tym czasie wyjmij gruszki i orzechy, a sos odstaw do wystygnięcia. Do marynaty wlej ocet balsamiczny i wymieszaj. Podgrzej kilka minut i odstaw do wystudzenia.
Tosty z serem włóż do nagrzanego piekarnika i poczekaj, aż ser lekko się rozpuści. Na talerzach rozłóż sałatę, dodaj gruszki i orzechy, połóż tosty z serem i wszystko dopraw miodowo-balsamicznym sosem, solą i pieprzem.Źródło: Na żywo