Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka - Maciej Kuroń"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 82
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 82
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Składniki
Żeberka kroimy na 2 porcje i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 15 - 20 minut. Mięso ma być ledwo przykryte.
W tym czasie przygotowujemy bejcę: mieszamy w miseczce wszystkie , na końcu dodajemy posiekany czosnek.
Żeberka wyjmujemy z wywaru łyżką cedzakową, studzimy i smarujemy dokładnie bejcą.
Po 15 minutach układamy na grillu i pieczemy z obu stron, smarując w czasie opiekania pozostałą bejcą.
<b>Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. <a href="http://kobieta.interia.pl/czas_wolny/ksiazki/news?inf=641026"class="more" style="color:#07336C">"Grill. Potrawy z rusztu i ogniska"</a></b>
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis"class="more" style="color:#07336C">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>Źródło: Wydawnictwo Jacek Santorski & co