Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to moje danie "sztandarowe" ,zadne przyjecie nie moze sie bez niego obejsc !!polecam!!prawdziwe "MIODZIO"!!!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Składniki
zeberka umyc ,osuszyc i pokroic w porcje.....wszystkie pozostale skladniki wymieszac ze soba dokladnie (czosnek przecisnac przez praske).Pwstalą mieszanką posmarowac zeberka i ulozyc w misce ,zostawic w lodowce na noc lub na 8 godz.Na rozgrznej patelni obsmazyc kolejno porcje zeberek na ciemny kolor ,przelozyc do garnka,podlac woda i dusic na malym ogniu ,uzupelniajac wode ok 1 godz -20 .....gdy zeberka juz beda miekkie ,soprawic jeszcze sos do do smaku vegetą i pieprzem i zagescic lekko sos (ja to robie ciemną zamażką "knor)REWELACJA!! miód niemal nie wyczuwalny,ale ten smak............... mozna podac z kluskami ślaskimi,kopytkami jak i z pieczywem .Goscie z zachwytu pospadaja z krzesel !! ;-) SMACZNEGO!!