Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to moje danie "sztandarowe" ,zadne przyjecie nie moze sie bez niego obejsc !!polecam!!prawdziwe "MIODZIO"!!!!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2526
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2526
Składniki
zeberka umyc ,osuszyc i pokroic w porcje.....wszystkie pozostale skladniki wymieszac ze soba dokladnie (czosnek przecisnac przez praske).Pwstalą mieszanką posmarowac zeberka i ulozyc w misce ,zostawic w lodowce na noc lub na 8 godz.Na rozgrznej patelni obsmazyc kolejno porcje zeberek na ciemny kolor ,przelozyc do garnka,podlac woda i dusic na malym ogniu ,uzupelniajac wode ok 1 godz -20 .....gdy zeberka juz beda miekkie ,soprawic jeszcze sos do do smaku vegetą i pieprzem i zagescic lekko sos (ja to robie ciemną zamażką "knor)REWELACJA!! miód niemal nie wyczuwalny,ale ten smak............... mozna podac z kluskami ślaskimi,kopytkami jak i z pieczywem .Goscie z zachwytu pospadaja z krzesel !! ;-) SMACZNEGO!!