Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka zapiekane z fasolą i majerankiem"
Żeberka pokroić na porcje.
Natrzeć majerankiem, solą, pieprzem i posmarować keczupem.
Odstawić do lodówki na trzy godziny.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć żeberka ze wszystkich stron.
Przełożyć je do wysmarowanego odrobiną oleju żaroodpornego naczynia do zapiekania.
Fasolę osączyć z zalewy, rozsypać po wierzchu żeberek.
Cebulę i czosnek obrać, opłukać, drobno pokroić, wymieszać z sokiem pomidorowym.
Sos doprawić do smaku ziołami, mieloną papryką, solą, pieprzem oraz cukrem. Tak przygotowanym sosem polać żeberka z fasolą.
Przykryć naczynie żaroodporne, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza.
10. Piec około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
11. Pod koniec pieczenia mięso odkryć i piec jeszcze 10-15 minut.
12. Podawać z pieczywem.
Czas: ok. 60 min (bez schładzania). Poziom: średni. Porcje: 8, 418 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień
Drugi nasz sposób na pyszne żeberka.
Odsłon: 19147
Majeranek w roli głównej podkreśla delikatny smak schabu, idealna para.
Odsłon: 7470
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 71
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 419
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 332
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 333
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 71
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 419
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 332
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 333
Składniki
Żeberka pokroić na porcje.
Natrzeć majerankiem, solą, pieprzem i posmarować keczupem.
Odstawić do lodówki na trzy godziny.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć żeberka ze wszystkich stron.
Przełożyć je do wysmarowanego odrobiną oleju żaroodpornego naczynia do zapiekania.
Fasolę osączyć z zalewy, rozsypać po wierzchu żeberek.
Cebulę i czosnek obrać, opłukać, drobno pokroić, wymieszać z sokiem pomidorowym.
Sos doprawić do smaku ziołami, mieloną papryką, solą, pieprzem oraz cukrem. Tak przygotowanym sosem polać żeberka z fasolą.
Przykryć naczynie żaroodporne, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza.
10. Piec około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
11. Pod koniec pieczenia mięso odkryć i piec jeszcze 10-15 minut.
12. Podawać z pieczywem.
Czas: ok. 60 min (bez schładzania). Poziom: średni. Porcje: 8, 418 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Dania główne
Kurczak Magdy Gessler
Dania główne
Ciasto na pizzę jak z Pizza Hut
Dania główne
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 4
Kurczak Magdy Gessler
Drób jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w naszych kuchniach. Dlatego też...
Odsłon: 47