Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka zapiekane z fasolą i majerankiem"
Przepis na szybki obiad
Odsłon: 298
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 1035
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1776
Przepis na szybki obiad
Odsłon: 298
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 1035
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1776
Składniki
Żeberka pokroić na porcje.
Natrzeć majerankiem, solą, pieprzem i posmarować keczupem.
Odstawić do lodówki na trzy godziny.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć żeberka ze wszystkich stron.
Przełożyć je do wysmarowanego odrobiną oleju żaroodpornego naczynia do zapiekania.
Fasolę osączyć z zalewy, rozsypać po wierzchu żeberek.
Cebulę i czosnek obrać, opłukać, drobno pokroić, wymieszać z sokiem pomidorowym.
Sos doprawić do smaku ziołami, mieloną papryką, solą, pieprzem oraz cukrem. Tak przygotowanym sosem polać żeberka z fasolą.
Przykryć naczynie żaroodporne, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza.
10. Piec około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
11. Pod koniec pieczenia mięso odkryć i piec jeszcze 10-15 minut.
12. Podawać z pieczywem.
Czas: ok. 60 min (bez schładzania). Poziom: średni. Porcje: 8, 418 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień