Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka ze śliwkami"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3906
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1026
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3906
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1026
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Żeberka smaruję koncentratem, posypuję solą, pieprzem, bazylią. Wstawiam do lodówki na dobę.
Potem smażę mięso, przekładam do garnka i podlewam rosołem. Duszę do miękkości. Wyjmuję mięso, a do sosu dodaję miód, śliwki i gotuję, aż zgęstnieje.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można go zagęścić łyżką mąki rozprowadzonej w niewielkiej ilości zimnej wody.Źródło: Kobieta i życie