Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone kluski na rukoli"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9771
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 530
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9771
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 530
Składniki
Warzywa umyć, pomidorki przekroić na pół. Z oliwy, musztardy i octu balsamicznego zrobić sos winegret, doprawić solą, pieprzem i miodem, polać rukolę i pomidorki.
Jaja utrzeć z solą i pieprzem. Masło rozpuścić w gotującym się mleku, dodać kaszę i mieszając, dosypać mąkę, zdjąć z ognia. Wymieszać z utartymi jajami, przyprawami i ziołami, wystudzić. Z masy formować łyżką kluski, gotować we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 8 min. Po wyjęciu osuszyć je na papierowym ręczniku, dodać do sałatki.
Gorące kluseczki warto posypać tartym serem, np. włoskim parmezanem lub swojskim oscypkiem.
ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium