Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone kluski na rukoli"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414476
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414476
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Składniki
Warzywa umyć, pomidorki przekroić na pół. Z oliwy, musztardy i octu balsamicznego zrobić sos winegret, doprawić solą, pieprzem i miodem, polać rukolę i pomidorki.
Jaja utrzeć z solą i pieprzem. Masło rozpuścić w gotującym się mleku, dodać kaszę i mieszając, dosypać mąkę, zdjąć z ognia. Wymieszać z utartymi jajami, przyprawami i ziołami, wystudzić. Z masy formować łyżką kluski, gotować we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 8 min. Po wyjęciu osuszyć je na papierowym ręczniku, dodać do sałatki.
Gorące kluseczki warto posypać tartym serem, np. włoskim parmezanem lub swojskim oscypkiem.
ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium