Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 463
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 463
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować. Ostudzić. Podusić tłuczkiem do ziemniaków lub przepuścić przez praskę.
Cebulkę posiekać i podsmażyć na oleju razem z drobno pokrojonym boczkiem.
Ziemniaki i cebulkę z boczkiem wymieszać dodać ser, całe surowe jajko, sól i pieprz do smaku. Wymieszać ręką.
Formować placki wielkości kotletów mielonych, obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
Podawać polane śmietaną.
SMACZNEGO : )