Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować. Ostudzić. Podusić tłuczkiem do ziemniaków lub przepuścić przez praskę.
Cebulkę posiekać i podsmażyć na oleju razem z drobno pokrojonym boczkiem.
Ziemniaki i cebulkę z boczkiem wymieszać dodać ser, całe surowe jajko, sól i pieprz do smaku. Wymieszać ręką.
Formować placki wielkości kotletów mielonych, obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
Podawać polane śmietaną.
SMACZNEGO : )