Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z mięsem w liściach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Ziemniaki pokrój w plastry, gotuj 7-10 min. Cebulę i czosnek posiekaj, mozzarellę pokrój, wymieszaj z mięsem, jajkiem, przypraw. Formę wyłóż liśćmi kapusty tak, by wystawały.
Ułóż pół ziemniaków, na nich mięso, resztę ziemniaków. Przykryj wystającymi liśćmi. Posmaruj olejem. Przykryj folią aluminiową. Piecz 45 min w 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie