Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowe naleśniki z łososiem"
Pyszne kolorowe danie pelne smaku i aromatu które smakuje nawet niejadkom.
Odsłon: 202
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 14
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 45
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 14
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 45
Składniki
Pietruszkę i tymianek opłucz pod bieżącą wodą, energicznym ruchem strząśnij resztę wody i drobno posiekaj.
Wymieszaj mąkę i pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Do miski wbij jajka, dodaj odrobinę soli. Rozbij jajka za pomocą trzepaczki. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ponownie wymieszaj wszystkie , żeby stworzyły gładką masę.
Dosyp do ciasta posiekane tymianek i pietruszkę, wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Opłucz koperek i drobno posiekaj. Wsyp do miski, dodaj musztardę, miód, 3-4 łyżki oleju rzepakowego. Wymieszaj.
Obierz ogórek i pokrój w cienkie plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki wazowej wlej na patelnię ciasto naleśnikowe. Po około 2 minutach obróć placek na drugą stronę.
Naleśniki podawaj z plasterkami łososia oraz ogórka i udekoruj koperkiem. Do oddzielnej miseczki wlej przygotowany wcześniej sos na bazie musztardy i miodu.
Czas: ok. 60 minut. Poziom: łatwy. Porcje: 4. Ilość kalorii: 410 kcal/ porcjaŹródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wiosenne fileciki z kurczaka
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Wiosenne fileciki z kurczaka
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 12
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 14