Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziołowe naleśniki z łososiem

Ziołowe naleśniki z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Ziołowe naleśniki z łososiem"

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 10 dag mąki
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 4 gałązki tymianku
  • 1/2 pęczka koperku
  • proszek do pieczenia
  • sól
  • 1 ogórek
  • 2 łyżki musztardy (delikatesowej)
  • 2 łyżki miodu
  • olej rzepakowy
  • 8 plasterków wędzonego łososia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pietruszkę i tymianek opłucz pod bieżącą wodą, energicznym ruchem strząśnij resztę wody i drobno posiekaj.

  2. Wymieszaj mąkę i pół łyżeczki proszku do pieczenia.

  3. Do miski wbij jajka, dodaj odrobinę soli. Rozbij jajka za pomocą trzepaczki. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ponownie wymieszaj wszystkie , żeby stworzyły gładką masę.

  4. Dosyp do ciasta posiekane tymianek i pietruszkę, wymieszaj i odstaw na 5 minut.

  5. Opłucz koperek i drobno posiekaj. Wsyp do miski, dodaj musztardę, miód, 3-4 łyżki oleju rzepakowego. Wymieszaj.

  6. Obierz ogórek i pokrój w cienkie plastry.

  7. Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki wazowej wlej na patelnię ciasto naleśnikowe. Po około 2 minutach obróć placek na drugą stronę.

  8. Naleśniki podawaj z plasterkami łososia oraz ogórka i udekoruj koperkiem. Do oddzielnej miseczki wlej przygotowany wcześniej sos na bazie musztardy i miodu.

  9. Czas: ok. 60 minut. Poziom: łatwy. Porcje: 4. Ilość kalorii: 410 kcal/ porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń