Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowe naleśniki z łososiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 372
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 372
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Pietruszkę i tymianek opłucz pod bieżącą wodą, energicznym ruchem strząśnij resztę wody i drobno posiekaj.
Wymieszaj mąkę i pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Do miski wbij jajka, dodaj odrobinę soli. Rozbij jajka za pomocą trzepaczki. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ponownie wymieszaj wszystkie , żeby stworzyły gładką masę.
Dosyp do ciasta posiekane tymianek i pietruszkę, wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Opłucz koperek i drobno posiekaj. Wsyp do miski, dodaj musztardę, miód, 3-4 łyżki oleju rzepakowego. Wymieszaj.
Obierz ogórek i pokrój w cienkie plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki wazowej wlej na patelnię ciasto naleśnikowe. Po około 2 minutach obróć placek na drugą stronę.
Naleśniki podawaj z plasterkami łososia oraz ogórka i udekoruj koperkiem. Do oddzielnej miseczki wlej przygotowany wcześniej sos na bazie musztardy i miodu.
Czas: ok. 60 minut. Poziom: łatwy. Porcje: 4. Ilość kalorii: 410 kcal/ porcjaŹródło: Tele Tydzień