Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowe naleśniki z łososiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5741
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12367
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5208
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5741
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12367
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5208
Składniki
Pietruszkę i tymianek opłucz pod bieżącą wodą, energicznym ruchem strząśnij resztę wody i drobno posiekaj.
Wymieszaj mąkę i pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Do miski wbij jajka, dodaj odrobinę soli. Rozbij jajka za pomocą trzepaczki. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ponownie wymieszaj wszystkie , żeby stworzyły gładką masę.
Dosyp do ciasta posiekane tymianek i pietruszkę, wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Opłucz koperek i drobno posiekaj. Wsyp do miski, dodaj musztardę, miód, 3-4 łyżki oleju rzepakowego. Wymieszaj.
Obierz ogórek i pokrój w cienkie plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki wazowej wlej na patelnię ciasto naleśnikowe. Po około 2 minutach obróć placek na drugą stronę.
Naleśniki podawaj z plasterkami łososia oraz ogórka i udekoruj koperkiem. Do oddzielnej miseczki wlej przygotowany wcześniej sos na bazie musztardy i miodu.
Czas: ok. 60 minut. Poziom: łatwy. Porcje: 4. Ilość kalorii: 410 kcal/ porcjaŹródło: Tele Tydzień