Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Złocisty filet z morelami"
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 126
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 940
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5687
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 67
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 126
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 940
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5687
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki. Cebulę i marchew obierz, drobno pokrój. Posyp mięso, dołóż musztardę i wymieszaj.
Morele posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój na spore cząstki (usuń głąb) i wrzuć na rozgrzany olej. Gdy się rozgotują, a sok jeszcze nie wyparuje, zmniejsz ogień, dodaj morele i rozmaryn. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do gotujących się pomidorów włóż mięso z warzywami. Wymieszaj i duś, podlewając rosołem. Wymieszaj śmietanę z mąką i odrobiną sosu z gulaszu, wlej do garnka. Gotuj kilka minut, by sos zgęstniał. Posyp bazylią.Źródło: Naj