Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zraziki z serem pleśniowym"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 221
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 728
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 904
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 221
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 728
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 904
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, potnij na połówki. Włóż do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 10 minut. Cebulę obierz i posiekaj. Dymki oczyść, potnij na kawałki. Włóż je do wrzątku na 3 minuty. Potem odcedź i dobrze osącz. Fasolkę odcedź, przelej na sitku zimną wodą, osącz. Ser potnij na 8 kawałeczków. Plasterki mięsa opłucz, osusz, rozbij i posyp solą oraz pieprzem.
Na płatach mięsa rozłóż dymki, ser i po kilka strączków fasolki. Zwiń, zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim zraziki 6 minut. Na drugiej patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj pozostałą fasolkę. Podlej bulionem. Duś 8 minut. Gotowe zraziki przełóż do fasolki. Podgrzej razem. Dopraw solą, pieprzem i gałką.
ok. 75 min, 1 porcja zawiera ok. 540 kcal. Ok. 5,90 zł za porcjęŹródło: Tina