Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy inaczej niż tradycyjnie..
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18824
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6874
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18824
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6874
Składniki
Mięso pokroić w plastry .rozbić na cienkie zrazy. Posypać solą, pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z dwóch stron na smalcu.Warzywa kroimy w grubą kostkę i podsamżamy również. Obsmażone zrazy i warzywa , przekładamy do rondla, dodajemy trochę wody i przyprawy ,Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby dolewamy wodę. ..... Ilość warzyw można dodać według własnego uznania . smacznego.