Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z karkówki z ogórkiem i papryką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety. Cienko rozbij. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut. Paprykę oczyść, cebulę obierz. Razem z ogórkami pokrój w paski.
Mięso posmaruj z jednej strony musztardą. Ułóż warzywa, zwiń, zepnij wykałaczkami. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż zrazy.
Wlej szklankę wody, dodaj kostkę rosołową. Duś pod przykryciem półtorej godziny. Zrazy wyjmij. Sos zagęść mąką, przypraw solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania 115 min., ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Anita Okulicz z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie