Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 754
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 754
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę, cukier, kakao i cynamon wsypujemy do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy jajko, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem.
Uzyskaną masę wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut
Po upieczeniu poczekać aż ciasto wystygnie następnie przekrawamy wzdłuż na pół i smarujemy dżemem po czym składamy. wierzch można posypać cukrem pudrem lub polać gotową polewą.