Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste amerykańskie placuszki
trzepaczka/blender patelnia łyżeczka
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 727
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3117
Polecam.
Odsłon: 1917
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 727
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3117
Polecam.
Odsłon: 1917
Składniki
1. Jajko ubij trzepaczką bądź blenderem 2. Dodaj mleko i ponownie wymieszaj 3. Kolejno dodawaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i mieszaj do do dosyć gęstej masy 4. Na patelnie rozsmaruj po 1g masła na placek i smaż go 5. Obróć placek gdy pojawią się pęcherzyki (ok. 2-3min) 6. Podawaj z cukrem pudrem na górę 7. Ciesz się pysznymi placuszkami!