Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste amerykańskie placuszki
trzepaczka/blender patelnia łyżeczka
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 197
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 45
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 11
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 197
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 45
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 11
Składniki
1. Jajko ubij trzepaczką bądź blenderem 2. Dodaj mleko i ponownie wymieszaj 3. Kolejno dodawaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i mieszaj do do dosyć gęstej masy 4. Na patelnie rozsmaruj po 1g masła na placek i smaż go 5. Obróć placek gdy pojawią się pęcherzyki (ok. 2-3min) 6. Podawaj z cukrem pudrem na górę 7. Ciesz się pysznymi placuszkami!