Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ananas z lodami i bitą śmietaną"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4536
Składniki
Ananasa obierz, wydrąż i podziel na półtoracentymetrowe plasterki. Grilluj przez kwadrans z obydwu stron.
Tłustą śmietanę ubij na sztywno. Podziel owoc na porcje i przełóż na talerzyki. Przy każdym plasterku umieść gałkę lodów i łyżkę bitej śmietany. Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Oprósz czekoladą i udekoruj listkami melisy lub mięty. Zamiast lodów możesz podać gotowy sos o ulubionym smaku (np. czekoladowy, truskawkowy).
<strong>Przepis nadesłała: Jadwiga Kwiek</strong>Źródło: Kurier TV