Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ananas z lodami i bitą śmietaną"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Ananasa obierz, wydrąż i podziel na półtoracentymetrowe plasterki. Grilluj przez kwadrans z obydwu stron.
Tłustą śmietanę ubij na sztywno. Podziel owoc na porcje i przełóż na talerzyki. Przy każdym plasterku umieść gałkę lodów i łyżkę bitej śmietany. Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Oprósz czekoladą i udekoruj listkami melisy lub mięty. Zamiast lodów możesz podać gotowy sos o ulubionym smaku (np. czekoladowy, truskawkowy).
<strong>Przepis nadesłała: Jadwiga Kwiek</strong>Źródło: Kurier TV