Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ananas z lodami i bitą śmietaną"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ananasa obierz, wydrąż i podziel na półtoracentymetrowe plasterki. Grilluj przez kwadrans z obydwu stron.
Tłustą śmietanę ubij na sztywno. Podziel owoc na porcje i przełóż na talerzyki. Przy każdym plasterku umieść gałkę lodów i łyżkę bitej śmietany. Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Oprósz czekoladą i udekoruj listkami melisy lub mięty. Zamiast lodów możesz podać gotowy sos o ulubionym smaku (np. czekoladowy, truskawkowy).
<strong>Przepis nadesłała: Jadwiga Kwiek</strong>Źródło: Kurier TV