Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ananasowiec z kokosową bezą"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20678
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25904
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20678
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25904
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i dosypując mąkę. Wylej na blachę, piecz 15 min w 180°C.
Ananasy osącz. 2/3 szklanki zalewy zagotuj. Budyń rozrób z 1/3 szklanki zalewy, mąką i łyżeczką cukru. Wlej do gotującej się zalewy, ugotuj. Do ciepłej masy dodaj żółtka, mieszając. Ostudź. Margarynę miksuj, dodając po łyżce budyniu. Dodaj pokrojone ananasy, wymieszaj. Rozsmaruj na biszkopcie.
Białka ubij, dodając resztę cukru i wiórki kokosowe. Pianę wylej na blachę tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ułóż na cieście, udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie