Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ananasowiec z kokosową bezą"
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17611
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6694
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17611
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6694
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i dosypując mąkę. Wylej na blachę, piecz 15 min w 180°C.
Ananasy osącz. 2/3 szklanki zalewy zagotuj. Budyń rozrób z 1/3 szklanki zalewy, mąką i łyżeczką cukru. Wlej do gotującej się zalewy, ugotuj. Do ciepłej masy dodaj żółtka, mieszając. Ostudź. Margarynę miksuj, dodając po łyżce budyniu. Dodaj pokrojone ananasy, wymieszaj. Rozsmaruj na biszkopcie.
Białka ubij, dodając resztę cukru i wiórki kokosowe. Pianę wylej na blachę tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ułóż na cieście, udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie