Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ananasowiec z kokosową bezą"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12827
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12827
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i dosypując mąkę. Wylej na blachę, piecz 15 min w 180°C.
Ananasy osącz. 2/3 szklanki zalewy zagotuj. Budyń rozrób z 1/3 szklanki zalewy, mąką i łyżeczką cukru. Wlej do gotującej się zalewy, ugotuj. Do ciepłej masy dodaj żółtka, mieszając. Ostudź. Margarynę miksuj, dodając po łyżce budyniu. Dodaj pokrojone ananasy, wymieszaj. Rozsmaruj na biszkopcie.
Białka ubij, dodając resztę cukru i wiórki kokosowe. Pianę wylej na blachę tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ułóż na cieście, udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie