Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ananasowiec z kokosową bezą"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 340
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2614
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 340
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2614
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i dosypując mąkę. Wylej na blachę, piecz 15 min w 180°C.
Ananasy osącz. 2/3 szklanki zalewy zagotuj. Budyń rozrób z 1/3 szklanki zalewy, mąką i łyżeczką cukru. Wlej do gotującej się zalewy, ugotuj. Do ciepłej masy dodaj żółtka, mieszając. Ostudź. Margarynę miksuj, dodając po łyżce budyniu. Dodaj pokrojone ananasy, wymieszaj. Rozsmaruj na biszkopcie.
Białka ubij, dodając resztę cukru i wiórki kokosowe. Pianę wylej na blachę tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ułóż na cieście, udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie