Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ananasowy pucharek"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 292
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 504
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 292
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 504
Składniki
Połówkę ananasa przekrój na dwie ćwiartki, obierz, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Wytnij zdrewniałe części. Odkrój 4 plasterki do dekoracji pucharków. Resztę miąższu drobno posiekaj. Umieść w miseczce. Wymieszaj z rumem i maceruj owoce około 10 minut.
Twarożek przełóż do osobnego naczynia. Dodaj cukier puder i mleko (lub wodę mineralną), zmiksuj lub utrzyj starannie na gładką masę.
Kremówkę ubij z cukrem waniliowym na sztywno. Bitą śmietanę stopniowo dodawaj do masy serowej, cały czas delikatnie ubijaj.
Przygotuj szklane pucharki lub miseczki. Na spodzie rozłóż posiekany miąższ ananasa z rumem. Na nim umieść puszystą masę serową. Całość ozdób polewą czekoladową, plastrami ananasa, wiórkami kokosowymi listkami mięty.
czas ok. 20 min; porcja – 360 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety