Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ananasowy pucharek"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15224
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15224
Składniki
Połówkę ananasa przekrój na dwie ćwiartki, obierz, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Wytnij zdrewniałe części. Odkrój 4 plasterki do dekoracji pucharków. Resztę miąższu drobno posiekaj. Umieść w miseczce. Wymieszaj z rumem i maceruj owoce około 10 minut.
Twarożek przełóż do osobnego naczynia. Dodaj cukier puder i mleko (lub wodę mineralną), zmiksuj lub utrzyj starannie na gładką masę.
Kremówkę ubij z cukrem waniliowym na sztywno. Bitą śmietanę stopniowo dodawaj do masy serowej, cały czas delikatnie ubijaj.
Przygotuj szklane pucharki lub miseczki. Na spodzie rozłóż posiekany miąższ ananasa z rumem. Na nim umieść puszystą masę serową. Całość ozdób polewą czekoladową, plastrami ananasa, wiórkami kokosowymi listkami mięty.
czas ok. 20 min; porcja – 360 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety