Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z podręcznika do Angielskiego. ;) Kruche ciasto i mięciutkie jabłuszka to idealne połączenie. Proste do wykonania, mi smakowało. ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13533
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 835
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12697
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13533
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 835
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12697
Składniki
Obierz jabłka i pokrój na małe ćwiartki
gotuj jabłka z odrobiną wody i 50 gramami cukru, przez ok. 10 minut od zagotowania
Wsyp do miski mąkę, 50g cukru, masło i ugnieć do efektu kruszonki.
Połóż ugotowane jabłka w blaszce i posyp kruszonką.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.