Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z podręcznika do Angielskiego. ;) Kruche ciasto i mięciutkie jabłuszka to idealne połączenie. Proste do wykonania, mi smakowało. ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 937
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12790
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 937
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12790
Składniki
Obierz jabłka i pokrój na małe ćwiartki
gotuj jabłka z odrobiną wody i 50 gramami cukru, przez ok. 10 minut od zagotowania
Wsyp do miski mąkę, 50g cukru, masło i ugnieć do efektu kruszonki.
Połóż ugotowane jabłka w blaszce i posyp kruszonką.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.