Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 114
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 542
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1477
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 114
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 542
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1477
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na puszysta pianę, dodajemy przesiana makę , proszek ikakao, delikatnie mieszamy. Biszkopt wylewamy na dużą tortownicę natłuszczoną i obsypaną mąką. Pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni.
Po wystudzeniu biszkopt przekrawamy na 3 blaty, Nasączamy przegotowaną wodą z sokiem z 1/4 cytryny. Ubijamy kremówke i przekładamy nim Nasz tort. Ucinamy boki tortu, tworząc prostokąt. Zaokrąglone boki tortu układamy na wierzch, "tworząc" daszek autka. Docinamy kształt. Masło ucieramy na puszystą masę,dodajemu cukier puder. Smarujemy cały torcik kremem maślanym. LUKIER " NIE LUBI "BITEJ ŚMIETANY WIĘC MUSIMY DOKŁADNIE POSMAROWAC NASZ TORCIK. Wstawiamy tort do lodówki schładzamy parę godzin. Masę wałkujemy podsypując cukrem pudrem. nAKŁADAMY NA AUTKO. Jest troszkę roboty ale efekty iradość dzieci niezastąpiona.