Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Awokado z musem"
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1983
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1983
Składniki
Owoce awokado przekrój na połowę, delikatnie wyjmij pestki i wydrąż miąższ. Pokrój go na mniejsze części.
Banana obierz ze skóry, odetnij końcówkę i włóż do blendera razem z awokado. Zmiksuj owoce na gładką masę. Dodaj do nich sok z połowy cytryny.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wody. Odstaw do wystygnięcia. 3. Schłodzoną w lodówce śmietankę dokładnie ubij. Dosyp do niej łyżkę cukru do smaku.
Wlej wcześniej przygotowany mus. Wymieszaj, dołóż żelatynę i wszystko zmiksuj. Gdy krem zacznie tężeć, przełóż go do worka cukierniczego i starannie wyciśnij do łupinek z awokado.
Tak przygotowany deser wstaw na około minimum 15 minut do lodówki. Przed podaniem udekoruj go czekoladą startą na grubych oczkach i przekrojonymi na pół truskawkami. Dorzuć także listki świeżej melisy.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV