Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Awokado z musem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 378
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 378
Składniki
Owoce awokado przekrój na połowę, delikatnie wyjmij pestki i wydrąż miąższ. Pokrój go na mniejsze części.
Banana obierz ze skóry, odetnij końcówkę i włóż do blendera razem z awokado. Zmiksuj owoce na gładką masę. Dodaj do nich sok z połowy cytryny.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wody. Odstaw do wystygnięcia. 3. Schłodzoną w lodówce śmietankę dokładnie ubij. Dosyp do niej łyżkę cukru do smaku.
Wlej wcześniej przygotowany mus. Wymieszaj, dołóż żelatynę i wszystko zmiksuj. Gdy krem zacznie tężeć, przełóż go do worka cukierniczego i starannie wyciśnij do łupinek z awokado.
Tak przygotowany deser wstaw na około minimum 15 minut do lodówki. Przed podaniem udekoruj go czekoladą startą na grubych oczkach i przekrojonymi na pół truskawkami. Dorzuć także listki świeżej melisy.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV