Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Awokado z musem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103802
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2012
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5879
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103802
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2012
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5879
Składniki
Owoce awokado przekrój na połowę, delikatnie wyjmij pestki i wydrąż miąższ. Pokrój go na mniejsze części.
Banana obierz ze skóry, odetnij końcówkę i włóż do blendera razem z awokado. Zmiksuj owoce na gładką masę. Dodaj do nich sok z połowy cytryny.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wody. Odstaw do wystygnięcia. 3. Schłodzoną w lodówce śmietankę dokładnie ubij. Dosyp do niej łyżkę cukru do smaku.
Wlej wcześniej przygotowany mus. Wymieszaj, dołóż żelatynę i wszystko zmiksuj. Gdy krem zacznie tężeć, przełóż go do worka cukierniczego i starannie wyciśnij do łupinek z awokado.
Tak przygotowany deser wstaw na około minimum 15 minut do lodówki. Przed podaniem udekoruj go czekoladą startą na grubych oczkach i przekrojonymi na pół truskawkami. Dorzuć także listki świeżej melisy.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV