Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób które nie chcą mieć nadzienia w środku
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 294
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1065
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 294
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1065
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4110
Składniki
Margarynę roztop, rozpuść w niej cukier i ostudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkami. Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i margarynę z cukrem. Połącz ale nie mieszaj za długo. Ciasto ma być grudkowate. Do foremek należy wyłożyć wszystkie ciasto. Ja wykładam do 3/4 wysokości foremek. Z takiej proporcji wychodzi mi ok 12 babeczek. Piecz ok. 20 min w temp. 190 stopni.
Po upieczeniu wyciągnij gotowe babeczki i posyp je cukrem pudem. Smacznego. Ja akurat przy tym zdjęciu nie posypałam cukrem.