Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób które nie chcą mieć nadzienia w środku
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8643
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 166
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2650
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 102
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17662
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8643
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 166
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2650
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 102
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17662
Składniki
Margarynę roztop, rozpuść w niej cukier i ostudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkami. Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i margarynę z cukrem. Połącz ale nie mieszaj za długo. Ciasto ma być grudkowate. Do foremek należy wyłożyć wszystkie ciasto. Ja wykładam do 3/4 wysokości foremek. Z takiej proporcji wychodzi mi ok 12 babeczek. Piecz ok. 20 min w temp. 190 stopni.
Po upieczeniu wyciągnij gotowe babeczki i posyp je cukrem pudem. Smacznego. Ja akurat przy tym zdjęciu nie posypałam cukrem.