Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki budyniowe z czerwoną porzeczką"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2527
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 314
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2527
Składniki
Przepis przysłała Urszula Korzycka z Łasieczników.
Ciasto: zagnieć, włóż na 20 min do lodówki. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep foremki do babeczek. Piecz 5 min w 180°C. Nadzienie: białka ubij z cukrem, dodaj olej i budyń, połącz. Napełnij podpieczone babeczki, ułóż porzeczki. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta, posyp cukrem. Piecz 10-15 min.Źródło: Chwila dla Ciebie