Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki czekoladowe przekładane bitą śmietaną"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
60 minut • Porcja ok. 465 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 8 porcji
Wbij do miski jajka, dodaj maślankę, roztopione masło, cukier, kakao oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ubij gładkie ciasto. Pod koniec dodaj startą czekoladę.
Ciastem napełnij do 3/4 wysokości większe papierowe foremki. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz w 200°C około 20-25 minut.
Śmietanę ubij. Pod koniec dodaj kilka rozgniecionych malin. Odkrój górną część babeczek, na dolną część wyciśnij śmietanę, przykryj odkrojoną „czapeczką”. Udekoruj malinami.Źródło: Kobieta i życie