Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki czekoladowe przekładane bitą śmietaną"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32893
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 919
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32893
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 919
Składniki
60 minut • Porcja ok. 465 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 8 porcji
Wbij do miski jajka, dodaj maślankę, roztopione masło, cukier, kakao oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ubij gładkie ciasto. Pod koniec dodaj startą czekoladę.
Ciastem napełnij do 3/4 wysokości większe papierowe foremki. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz w 200°C około 20-25 minut.
Śmietanę ubij. Pod koniec dodaj kilka rozgniecionych malin. Odkrój górną część babeczek, na dolną część wyciśnij śmietanę, przykryj odkrojoną „czapeczką”. Udekoruj malinami.Źródło: Kobieta i życie