Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki czekoladowe przekładane bitą śmietaną"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 734
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 906
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 734
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 906
Składniki
60 minut • Porcja ok. 465 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 8 porcji
Wbij do miski jajka, dodaj maślankę, roztopione masło, cukier, kakao oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ubij gładkie ciasto. Pod koniec dodaj startą czekoladę.
Ciastem napełnij do 3/4 wysokości większe papierowe foremki. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz w 200°C około 20-25 minut.
Śmietanę ubij. Pod koniec dodaj kilka rozgniecionych malin. Odkrój górną część babeczek, na dolną część wyciśnij śmietanę, przykryj odkrojoną „czapeczką”. Udekoruj malinami.Źródło: Kobieta i życie