Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5965
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1804
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5965
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1804
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
         
        Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do odmierzenia składników używamy jednej szklanki.
Do miski wrzucamy w pierwszej kolejności same suche składniki (oprócz czekolady!) i mieszamy je łyżką.
Następnie dodajemy mokre składniki (po dodaniu każdego z składników mieszamy łyżką).
Czekolada: Gotujemy wodę w garnuszku, w momencie gotowania kładziemy na garnuszek metalową miseczkę, w której rozpuścimy czekoladę. Wkładamy do miseczki, czekoladę, masło i wodę, co chwilę mieszając aż do momentu połączenia składników w jedno.
dodajemy do naszej miseczki czekoladę i mieszamy około 5 min. Uwaga! (po dodaniu czekolady nie można jej zostawić na dłużej, ponieważ czekolada zacznie przylegać do miseczki)
Przekładamy do silikonowych foremek lub papilotek.
Piec około 35 minut w temp. 150 stopni. Smacznego!