Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do odmierzenia składników używamy jednej szklanki.
Do miski wrzucamy w pierwszej kolejności same suche składniki (oprócz czekolady!) i mieszamy je łyżką.
Następnie dodajemy mokre składniki (po dodaniu każdego z składników mieszamy łyżką).
Czekolada: Gotujemy wodę w garnuszku, w momencie gotowania kładziemy na garnuszek metalową miseczkę, w której rozpuścimy czekoladę. Wkładamy do miseczki, czekoladę, masło i wodę, co chwilę mieszając aż do momentu połączenia składników w jedno.
dodajemy do naszej miseczki czekoladę i mieszamy około 5 min. Uwaga! (po dodaniu czekolady nie można jej zostawić na dłużej, ponieważ czekolada zacznie przylegać do miseczki)
Przekładamy do silikonowych foremek lub papilotek.
Piec około 35 minut w temp. 150 stopni. Smacznego!