Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki miniaturki"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10607
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10607
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Składniki
Zagnieć porcję ciasta podstawowego. W tym czasie mali pomocnicy mogą posmarować masłem brzegi oraz spody małych foremek do babeczek.
Schłodzone ciasto podziel na 40 małych porcji. Z każdej uformuj placuszek. Dzięki temu dzieciaki będą mogły łatwiej wylepić ciastem przygotowane foremki. Ubij sztywną pianę z 8 białek i szklanki cukru. Wymieszaj ją z 25 dag zmielonych orzchów włoskich. Masę razem z dziećmi nałóżcie łyżką do przygotowanych spodów. Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 35 minutŹródło: Tina