Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki miniaturki"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5371
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13112
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4851
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5371
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13112
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4851
Składniki
Zagnieć porcję ciasta podstawowego. W tym czasie mali pomocnicy mogą posmarować masłem brzegi oraz spody małych foremek do babeczek.
Schłodzone ciasto podziel na 40 małych porcji. Z każdej uformuj placuszek. Dzięki temu dzieciaki będą mogły łatwiej wylepić ciastem przygotowane foremki. Ubij sztywną pianę z 8 białek i szklanki cukru. Wymieszaj ją z 25 dag zmielonych orzchów włoskich. Masę razem z dziećmi nałóżcie łyżką do przygotowanych spodów. Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 35 minutŹródło: Tina