Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki miniaturki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12174
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12865
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4756
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12174
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12865
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4756
Składniki
Zagnieć porcję ciasta podstawowego. W tym czasie mali pomocnicy mogą posmarować masłem brzegi oraz spody małych foremek do babeczek.
Schłodzone ciasto podziel na 40 małych porcji. Z każdej uformuj placuszek. Dzięki temu dzieciaki będą mogły łatwiej wylepić ciastem przygotowane foremki. Ubij sztywną pianę z 8 białek i szklanki cukru. Wymieszaj ją z 25 dag zmielonych orzchów włoskich. Masę razem z dziećmi nałóżcie łyżką do przygotowanych spodów. Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 35 minutŹródło: Tina