Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki miniaturki"
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 572
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 809
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 187
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 572
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 809
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 187
Składniki
Zagnieć porcję ciasta podstawowego. W tym czasie mali pomocnicy mogą posmarować masłem brzegi oraz spody małych foremek do babeczek.
Schłodzone ciasto podziel na 40 małych porcji. Z każdej uformuj placuszek. Dzięki temu dzieciaki będą mogły łatwiej wylepić ciastem przygotowane foremki. Ubij sztywną pianę z 8 białek i szklanki cukru. Wymieszaj ją z 25 dag zmielonych orzchów włoskich. Masę razem z dziećmi nałóżcie łyżką do przygotowanych spodów. Babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 35 minutŹródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 18
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 28