Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki waniliowe w przygotowaniu, w środku z nadzieniem czekoladowym. :)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 501
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 952
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 501
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 952
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Składniki
Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki suche: mąke, cukier , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy, a w drugiej składniki mokre: jajko, mleko, olej.
Wszytko razem łączymy do powstania jednolitej masy. Foremki na babeczki wykładamy papierowymi papilotami lub używamy silikonowych.
Na spód foremek nakładamy odrobinę ciasta wkładamy jedną kostke czekolady i zalewamy ciastem. ( używając do tego zwykłej łyżeczki albo nabieraczki do lodów). Babeczki pieczemy około 35 minut. Aby sprawdzić czy są już gotowe możemy je nakłuć drewnianym patyczkiem. Jeśli ciasto się nie przyklei babeczki są gotowe.