Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki waniliowe

Babeczki waniliowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 321

Proste babeczki waniliowe w przygotowaniu, w środku z nadzieniem czekoladowym. :)

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • DODATKOWO:
  • czekolada mleczna lub gorzka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki waniliowe

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki suche: mąke, cukier , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy, a w drugiej składniki mokre: jajko, mleko, olej.

  2. Wszytko razem łączymy do powstania jednolitej masy.
    Foremki na babeczki wykładamy papierowymi papilotami lub używamy silikonowych.

  3. Na spód foremek nakładamy odrobinę ciasta wkładamy jedną kostke czekolady i zalewamy ciastem. ( używając do tego zwykłej łyżeczki albo nabieraczki do lodów).
    Babeczki pieczemy około 35 minut. Aby sprawdzić czy są już gotowe możemy je nakłuć drewnianym patyczkiem. Jeśli ciasto się nie przyklei babeczki są gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosiamamba 04 lipca Witam w treści przepisu proszę podać temperaturę pieczenia ( ja takie babeczki piekę w 180 stopniach C ) - pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń