Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie babeczki puszyste są idealne na wielkanocny podwieczorek
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1613
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 664
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1613
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 664
Składniki
W misce mąkę wymieszam z proszkiem do pieczenia i cukrami. Wbijam jajka dodając olej i jogurt. Wszystkie składniki szybko miksuje.
Papilotki wypełniam ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp 180 stopni przez 20 minut.
Białko ubijam na sztywno i dosypuję puder . Ucieram aż będzie lśniąca i biała masa. Ostudzone babeczki polewam dowolnie lukrem. Wierzch polukrowanych babeczek posypuję kolorową posypką.