Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie babeczki puszyste są idealne na wielkanocny podwieczorek
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
W misce mąkę wymieszam z proszkiem do pieczenia i cukrami. Wbijam jajka dodając olej i jogurt. Wszystkie składniki szybko miksuje.
Papilotki wypełniam ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp 180 stopni przez 20 minut.
Białko ubijam na sztywno i dosypuję puder . Ucieram aż będzie lśniąca i biała masa. Ostudzone babeczki polewam dowolnie lukrem. Wierzch polukrowanych babeczek posypuję kolorową posypką.