Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie babeczki puszyste są idealne na wielkanocny podwieczorek
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
W misce mąkę wymieszam z proszkiem do pieczenia i cukrami. Wbijam jajka dodając olej i jogurt. Wszystkie składniki szybko miksuje.
Papilotki wypełniam ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp 180 stopni przez 20 minut.
Białko ubijam na sztywno i dosypuję puder . Ucieram aż będzie lśniąca i biała masa. Ostudzone babeczki polewam dowolnie lukrem. Wierzch polukrowanych babeczek posypuję kolorową posypką.