Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne Babeczki z drobinkami czekolady
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Do miski wsypujemy 2 szklanki mąki
1 łyżeczkę cukru
wsypujemy 2 łyżeczki proszku do pieczenia (aby ciasto urosło)
wlanie jednej łyżeczki stołowej aromatu waniliowego do miski
wlać 1 szklanka mleka
włożyć pół kostki roztopionego masła (najlepiej jak samo się rozpuści na słońcu)
wbić 2 jajka i mieszamy aż do żółtej konsystencji
potarkować 10 kostek czekolady słodka/gorzka włożyć do naszej wspaniałej konsystencji
przelewamy gotowe ciasto do foremek na babeczki
pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach