Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z owocami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Czereśnie oraz truskawki umyj i osusz na durszlaku. Każdą truskawkę pokrój wzdłuż na cztery części. Zamiast truskawek oraz czereśni możesz użyć dowolnych miękkich owoców, np. malin oraz porzeczek czy borówek amarykańskich.
Śmietanę schłodź w lodówce. Ubij na sztywno z cukrem oraz cukrem waniliowym. Rozłóż babeczki na paterze. Za pomocą szprycerki napełnij je dekoracyjnie bitą śmietaną. Na wierzchu ułóż owoce.
Porcje 12 15 min Cena 1,10 zł Kalorie 370
<strong>Przepis przysłała Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>Źródło: Bella Relaks