Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z owocami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Czereśnie oraz truskawki umyj i osusz na durszlaku. Każdą truskawkę pokrój wzdłuż na cztery części. Zamiast truskawek oraz czereśni możesz użyć dowolnych miękkich owoców, np. malin oraz porzeczek czy borówek amarykańskich.
Śmietanę schłodź w lodówce. Ubij na sztywno z cukrem oraz cukrem waniliowym. Rozłóż babeczki na paterze. Za pomocą szprycerki napełnij je dekoracyjnie bitą śmietaną. Na wierzchu ułóż owoce.
Porcje 12 15 min Cena 1,10 zł Kalorie 370
<strong>Przepis przysłała Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>Źródło: Bella Relaks