Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z serkiem ricotta i czereśniami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 25722
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 2692
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 1027
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 100
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15624
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 25722
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 2692
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 1027
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 100
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 15624
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Mąkę przesiej, połącz z proszkiem do pieczenia. Do miski włóż masło serek ricottę i cukier, utrzyj na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, dalej ucierając. Dodaj aromat waniliowy i mleko, wymieszaj. Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj. Masą napełnij foremki do babeczek wyłożone papierowymi papilotkami.
Do każdej z babeczek włóż po jednej umytej i osuszonej czereśni z ogonkiem (możesz je wydrylować). Babeczki piecz około 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie