Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z serkiem ricotta i czereśniami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Mąkę przesiej, połącz z proszkiem do pieczenia. Do miski włóż masło serek ricottę i cukier, utrzyj na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, dalej ucierając. Dodaj aromat waniliowy i mleko, wymieszaj. Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj. Masą napełnij foremki do babeczek wyłożone papierowymi papilotkami.
Do każdej z babeczek włóż po jednej umytej i osuszonej czereśni z ogonkiem (możesz je wydrylować). Babeczki piecz około 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie