Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z winogronami"
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1595
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 546
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1595
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 546
Składniki
Jajka rozdzielić. Żółtka ubić na parze z cukrem. Kiedy masa stanie się kremowa, dalej ubijając powoli dolewać wino. Zestawić z ognia i lekko przestudzić.
Wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną połączoną z rozpuszczoną żelatyną, dodać sztywną pianę z białek.
Nasmarować tłuszczem 8 małych filiżanek. Do każdej włożyć po kilka ciemnych i jasnych winogron. Zalać przygotowanym kremem. Posypać pokruszonymi biszkoptami (lekko wciskając je w krem). Schładzać 2-3 godziny. Przed podaniem babeczki wyjąć z filiżanek. Udekorować melisą cytrynową.
Do masy śmietanowej można dodać wiórki czekoladowe lub drobno posiekaną skórkę pomarańczową.Źródło: Twoje Imperium