Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z winogronami"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32070
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4172
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 906
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32070
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4172
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 906
Składniki
Jajka rozdzielić. Żółtka ubić na parze z cukrem. Kiedy masa stanie się kremowa, dalej ubijając powoli dolewać wino. Zestawić z ognia i lekko przestudzić.
Wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną połączoną z rozpuszczoną żelatyną, dodać sztywną pianę z białek.
Nasmarować tłuszczem 8 małych filiżanek. Do każdej włożyć po kilka ciemnych i jasnych winogron. Zalać przygotowanym kremem. Posypać pokruszonymi biszkoptami (lekko wciskając je w krem). Schładzać 2-3 godziny. Przed podaniem babeczki wyjąć z filiżanek. Udekorować melisą cytrynową.
Do masy śmietanowej można dodać wiórki czekoladowe lub drobno posiekaną skórkę pomarańczową.Źródło: Twoje Imperium