Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bąbelkowe tymbaliki z malinami"
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5884
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12643
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5884
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12643
Składniki
Żelatynę zalej sokiem winogronowym, odstaw. Kiedy spęcznieje, podgrzewaj ją na małym płomieniu, aż się rozpuści. Stale mieszaj, aby żelatyna nie przypaliła się.
Wino musujące wymieszaj z 3 łyżkami syropu malinowego i sokiem z cytryny. Połącz z żelatyną. Maliny rozmroź, ułóż w foremkach. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Gotowe tymbaliki wybij z foremek. Udekoruj miętą, resztą syropu malinowego i ew. świeżymi owocami.Źródło: Tina