Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bąbelkowe tymbaliki z malinami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414477
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414477
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Składniki
Żelatynę zalej sokiem winogronowym, odstaw. Kiedy spęcznieje, podgrzewaj ją na małym płomieniu, aż się rozpuści. Stale mieszaj, aby żelatyna nie przypaliła się.
Wino musujące wymieszaj z 3 łyżkami syropu malinowego i sokiem z cytryny. Połącz z żelatyną. Maliny rozmroź, ułóż w foremkach. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Gotowe tymbaliki wybij z foremek. Udekoruj miętą, resztą syropu malinowego i ew. świeżymi owocami.Źródło: Tina