Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bąbelkowe tymbaliki z malinami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Żelatynę zalej sokiem winogronowym, odstaw. Kiedy spęcznieje, podgrzewaj ją na małym płomieniu, aż się rozpuści. Stale mieszaj, aby żelatyna nie przypaliła się.
Wino musujące wymieszaj z 3 łyżkami syropu malinowego i sokiem z cytryny. Połącz z żelatyną. Maliny rozmroź, ułóż w foremkach. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Gotowe tymbaliki wybij z foremek. Udekoruj miętą, resztą syropu malinowego i ew. świeżymi owocami.Źródło: Tina