Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 12
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4085
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 12
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4085
Składniki
białka ubijamy na sztywną pianę
dodajemy szklankę cukru i żółtka
wsypujemy wymieszane mąki z proszkiem i wlewamy olej i olejek
na koniec wlewamy łyżkę octu.
do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą foremki wylewamy ciasto. pieczemy ok 35 min w temp. 190
upieczoną babkę polewamy gotową polewą (można zwyczajnie posypać pudrem). ja udekorowałam jeszcze ją cukiereczkami
SMACZNEGO!!!