Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
białka ubijamy na sztywną pianę
dodajemy szklankę cukru i żółtka
wsypujemy wymieszane mąki z proszkiem i wlewamy olej i olejek
na koniec wlewamy łyżkę octu.
do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą foremki wylewamy ciasto. pieczemy ok 35 min w temp. 190
upieczoną babkę polewamy gotową polewą (można zwyczajnie posypać pudrem). ja udekorowałam jeszcze ją cukiereczkami
SMACZNEGO!!!