Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12105
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2118
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 207
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12105
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2118
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 207
Składniki
białka ubijamy na sztywną pianę
dodajemy szklankę cukru i żółtka
wsypujemy wymieszane mąki z proszkiem i wlewamy olej i olejek
na koniec wlewamy łyżkę octu.
do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą foremki wylewamy ciasto. pieczemy ok 35 min w temp. 190
upieczoną babkę polewamy gotową polewą (można zwyczajnie posypać pudrem). ja udekorowałam jeszcze ją cukiereczkami
SMACZNEGO!!!