Do góry

Desery Przepis na:

Babka łaciata

Babka łaciata

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 1080

Babka - Duo. Naprawdę pychotka !

Składniki

  • mąka, 500 g
  • masło, 250 g
  • cukier, 300 g
  • Jaja, 6
  • kakao, 3 łyżki
  • mleko, 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Babka łaciata

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć, jajka ubić z cukrem. Połączyć masło z mąką i ubitymi jajkami. Podzielić na dwie części / do jednej dodać kakao/. Włażyć do blachy tak jak chcemy - może być np. dół biał, góra czarna albo łyżka białe - czrne i na zmianę. Według upodobania :-) Piec w temperaturze ok. 200 stopni - 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń