Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaleta - jeszcze nie słyszałam,żeby komus sie nie udała! W dodatku jest pyyyszna!!!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 139
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 139
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Składniki
Mak przepłukać i porządnie sparzyć wrzątkiem (kilka razy zmieniając wodę). Przemielić przez maszynkę lub zmielić w malakserze.
Na patelni rozpuścić margarynę i smażyć na niej mak,aż wchłonie cały tłuszcz. Mak powinien po smażeniu mieć ciemny kolor.
W dużej misce zmiksować całe jaja z cukrem i aromatem do uzyskania puszystej konsystencji.
Do masy jajecznej dodać (cały czas miksując) ocet,porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu,też porcjami usmażony mak.
Formę babkową z kominkiem wysmarować dwoma łyżkami margaryny i wysypać bułką tartą. Wlać masę.
Babkę piec około godziny w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu można polać polewą z białej czekolady,lub lukrem. Smacznego :)