Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaleta - jeszcze nie słyszałam,żeby komus sie nie udała! W dodatku jest pyyyszna!!!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
Mak przepłukać i porządnie sparzyć wrzątkiem (kilka razy zmieniając wodę). Przemielić przez maszynkę lub zmielić w malakserze.
Na patelni rozpuścić margarynę i smażyć na niej mak,aż wchłonie cały tłuszcz. Mak powinien po smażeniu mieć ciemny kolor.
W dużej misce zmiksować całe jaja z cukrem i aromatem do uzyskania puszystej konsystencji.
Do masy jajecznej dodać (cały czas miksując) ocet,porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu,też porcjami usmażony mak.
Formę babkową z kominkiem wysmarować dwoma łyżkami margaryny i wysypać bułką tartą. Wlać masę.
Babkę piec około godziny w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu można polać polewą z białej czekolady,lub lukrem. Smacznego :)