Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka piaskowa z daktylami"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45122
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45122
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka zmiksuj z cukrem trzcinowym. Dodaj margarynę i sok z cytryny, utrzyj. Dodaj obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wyrób.
Daktyle, żurawinę i skórkę pomarańczową drobno pokrój. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj.
Ciasto przełóż do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy na babkę. Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Gotową babkę udekoruj wg uznania, np. polej lukrem (z cytryny i cukru pudru) oraz posyp skórką pomarańczową.
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza Zdroju.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie