Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka piaskowa z daktylami"
Każdy z nas zna keksa. Choć jak wspominałam, nie pojawiał się w moim domu nie...
Odsłon: 2530
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 81
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 1142
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 81
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 1142
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka zmiksuj z cukrem trzcinowym. Dodaj margarynę i sok z cytryny, utrzyj. Dodaj obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wyrób.
Daktyle, żurawinę i skórkę pomarańczową drobno pokrój. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj.
Ciasto przełóż do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy na babkę. Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Gotową babkę udekoruj wg uznania, np. polej lukrem (z cytryny i cukru pudru) oraz posyp skórką pomarańczową.
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza Zdroju.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Kruszonka
Desery
Ciasto drożdżowe
Desery
Drożdżówki ze śliwkami i z serem
Desery
Deser dla cukrzyka
Kruszonka
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotow...
Odsłon: 28
Ciasto drożdżowe
Podaję mój przepis na ciasto drożdżowe które mnie nigdy nie zawiodło.
Odsłon: 29