Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka piaskowa z daktylami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4232
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423495
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4232
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423495
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka zmiksuj z cukrem trzcinowym. Dodaj margarynę i sok z cytryny, utrzyj. Dodaj obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wyrób.
Daktyle, żurawinę i skórkę pomarańczową drobno pokrój. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj.
Ciasto przełóż do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy na babkę. Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Gotową babkę udekoruj wg uznania, np. polej lukrem (z cytryny i cukru pudru) oraz posyp skórką pomarańczową.
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza Zdroju.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie