Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dosłownie rozsypuje się w ustach;)
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 22
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 300
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2521
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 405
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 22
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 300
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2521
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 405
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodając żółtka, olej i obie mąki oraz proszek, na końcu ubite białka i ocet. Ciasto dzielimy na dwie części( jasnego ciasta musi być więcej), do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremki( wysmarowanej i obsypanej bułką tartą) najpierw ciasto białe, ciemne i na wierzch znowu białe, następnie dużą łyżką wgniatamy ciasto do dołu aby warstwy się lekko zmieszały. Wkładamy do piekarnika w temp. 180*C na 40-45 min. Najlepiej sprawdzić ciasto patyczkiem.
Polewa: cukier puder, przegotowana ciepła woda, sok z cytryny( kilka kropel) Cukier rozpuścić w wodzie dodać sok z cytryny( lukier musi być gęsty inaczej wsiąknie w ciasto), polać babkę i gotowe. SMACZNEGO:)