Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka "Latte Macchiato" łączy w sobie doskonały smak ciasta czekoladowego i ciasta kawowego. Jest to deser prosty i szybki w wykonaniu. Babka "Latte Macchiato" moim zdaniem doskonale wpisuje się w okres karnawału. Niezwykły aromat i smak tego wypieku sprawia, iż to ciasto zostaje na długo zapamiętane. Nawiązując do mojej ulubionego połączenia smakowego czyli wspomnianej kawy i czekolady mogę powiedzieć, iż to ciasto jest doskonałą kompozycją smaków.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 945
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104829
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 945
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104829
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Miękką margarynę rozpuszczam. Studzę. Jajka ubijam na puszystą masę wraz z cukrem. Do masy dodaje rozpuszczoną margarynę. Miksuję. Do masy dodaję jogurt naturalny. Miksuję. Masę dzielę na dwie połowy. Do pierwszej dodaje likier czekoladowy. Miksuję. Do drugiej dodaję likier kawowy. Miksuję. Do obu mas dodaję po 200 g mąki oraz po 6 g proszku do pieczenia. Miksuję. Do pierwszej masy dodaję kakao. Miksuję. Do drugiej dodaję kawę rozpuszczalną. Miksuję. Formę keksową smaruję masłem i obsypuję bułka tarta. Naprzemiennie wlewam obie masy do formy. Ciasto piekę około 50-60 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję nią ciasto.
Zapraszam na mojego bloga !