Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z krówkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11225
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11768
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1516
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11225
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11768
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1516
Składniki
Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąży.
Krówki pokrój na małe kawałki, oprósz mąką. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj. Wlej likier kokosowy, połącz. Banana obierz, pokrój na plastry (jeśli jest duży to na półplasterki). Dodaj do ciasta razem z krówkami, delikatnie wymieszaj.
Formę do babki z kominem natłuść, posyp mąką. Wlej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 40-45 minut. Babkę ostudź w formie.
Możesz polać np. podgrzaną masą krówkową lub polewą toffi.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie