Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z krówkami"
Smakowite i szybkie w wykonaniu ,
Odsłon: 394
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 14
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 41
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 14
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 41
Składniki
Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąży.
Krówki pokrój na małe kawałki, oprósz mąką. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj. Wlej likier kokosowy, połącz. Banana obierz, pokrój na plastry (jeśli jest duży to na półplasterki). Dodaj do ciasta razem z krówkami, delikatnie wymieszaj.
Formę do babki z kominem natłuść, posyp mąką. Wlej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 40-45 minut. Babkę ostudź w formie.
Możesz polać np. podgrzaną masą krówkową lub polewą toffi.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
babka maślana z sokiem z limonki
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 41
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 150