Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, delikatna, puszysta babka! :D
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4410
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11980
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5613
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4410
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11980
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5613
Składniki
Białka ubić na sztywno dodając pod koniec partiami cukier i wodę.Gdy dodamy już cały cukier dodajemy po 1 żółtku ciągle ubijając. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wmieszać do masy. Pod koniec wlać powoli strumykiem olej, delikatnie mieszając. Odlać pół ciasta i dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej części kakao. Ciasto kłaść na przemian po łyżce białego i ciemnego. Piec ok 50 min.(do suchego patyczka) w 180 º C.