Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, delikatna, puszysta babka! :D
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Białka ubić na sztywno dodając pod koniec partiami cukier i wodę.Gdy dodamy już cały cukier dodajemy po 1 żółtku ciągle ubijając. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wmieszać do masy. Pod koniec wlać powoli strumykiem olej, delikatnie mieszając. Odlać pół ciasta i dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej części kakao. Ciasto kłaść na przemian po łyżce białego i ciemnego. Piec ok 50 min.(do suchego patyczka) w 180 º C.