Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, delikatna, puszysta babka! :D
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1612
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 655
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1612
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 655
Składniki
Białka ubić na sztywno dodając pod koniec partiami cukier i wodę.Gdy dodamy już cały cukier dodajemy po 1 żółtku ciągle ubijając. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wmieszać do masy. Pod koniec wlać powoli strumykiem olej, delikatnie mieszając. Odlać pół ciasta i dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej części kakao. Ciasto kłaść na przemian po łyżce białego i ciemnego. Piec ok 50 min.(do suchego patyczka) w 180 º C.