Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bakaliowiec ala wilgotny keksik. Przepis również zdobyczny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9348
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11482
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 507
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9348
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11482
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 507
Składniki
6 jabłek pokroić w kostkę, wsypać 1 szklankę cukru i odstawić do czasu aż jabłka puszczą sok (około 15 - 20 min.
Wbić 3-4 jajka, wsypać 2 szklanki mąki wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i 1 łyżeczką sody.
Wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Wsypać bakalie (ja dodaję paczkę mieszanki keksowej, rodzynki i orzechy), wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do foremki keksowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Piec około 1 godziny w temperaturze ok. 200 stopni. Żeby ciasto nie spaliło się od góry przykrywam pergaminem. Temperatura jednak zależy od piekarnika. (Przepis dostałam od koleżanki).