Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bakaliowiec ala wilgotny keksik. Przepis również zdobyczny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336667
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3949
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423063
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336667
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3949
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423063
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2567
Składniki
6 jabłek pokroić w kostkę, wsypać 1 szklankę cukru i odstawić do czasu aż jabłka puszczą sok (około 15 - 20 min.
Wbić 3-4 jajka, wsypać 2 szklanki mąki wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i 1 łyżeczką sody.
Wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Wsypać bakalie (ja dodaję paczkę mieszanki keksowej, rodzynki i orzechy), wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do foremki keksowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Piec około 1 godziny w temperaturze ok. 200 stopni. Żeby ciasto nie spaliło się od góry przykrywam pergaminem. Temperatura jednak zależy od piekarnika. (Przepis dostałam od koleżanki).