Do góry

Desery Przepis na:

Bezglutenowa babka o smaku mango

Bezglutenowa babka o smaku mango

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 248

Pyszna babka dla tych, którzy glutenu nie chcą w swoich ciastach...Polecam.

Składniki

  • olej kokosowy( temp pokojowa)/ 180 g
  • cukier kokosowy: 100 g
  • jajka/ 3 szt
  • mąka ryżowa/100 g
  • mąka kukurydziana/150g
  • mąka gryczana/100 g
  • proszek do pieczenia ( bezglutenowy)/ 2 łyżeczki
  • budyń śmietankowy/ 30 g ( 1 opk)
  • kardamon/ 1 łyżeczka
  • mango (zmiksowane na gładką masę)/ 1 szt ( 400 g)
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Olej kokosowy ucieramy z cukrem kokosowym na gładką masę za pomocą miksera.

  2. Następnie dodajemy jajka cały czas ucierając.

  3. Do powstałej masy dodajemy wszystkie składniki sypkie( mąki, budyń ,proszek do pieczenia).

  4. Na koniec dodajemy zmiksowane mango i mieszamy mikserem ok 1 min.

  5. Pieczemy w foremce wysmarowanej olejem kokosowym i oprószonej mąką kukurydzianą 170 st, grzałka góra-dół, 55 min.

  6. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 listopada 2017 Qrka vodna ;) Super przepis, biorę i uciekam, bo jutro Andrzejki xD Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń