Do góry

Desery Przepis na:

Bezglutenowa owsiana tarta z porzeczkami

Bezglutenowa owsiana tarta z porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 638

Bezglutenowa owsiana tarta z porzeczkami

Składniki

  • mąka owsiana 250g
  • 3 łyżki brązowego cukru,
  • 150g zimnego masła (alternatywnie olej kokosowy),
  • dżem porzeczkowy* (o niskiej zawartości cukru),
  • wiórki kokosowe (wg. uznania)
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bezglutenowa owsiana tarta z porzeczkami

Przygotowanie

  1. wiórki kokosowe (wg. uznania)

    Zagnieść ciasto z masła, cukru i mąki.

    Po ulepieniu kulki, wkładamy do lodówki na pół godziny.

    Formę na tartę (tortownicą, lub klasyczną blachę) posmarować tłuszczem, by ciasto nie przywarło.

    Po wyjęciu ciasta z lodówki – 2/3 ciasta wykładamy na spód oraz boki formy.

    Na ciasto nakładamy dżem. Na dżem posypujemy garść wiórków kokosowych – ten krok możecie spokojnie pominąć.

    Na wierzch posypujemy pokruszoną resztę ciasta.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut.

    Jeść, gdy dobrze wystygnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń