Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 107
Dodano: 27.07.2015
Odsłon: 1038
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Aby zrobić masło kokosowe wrzuć wióki do blendera i mixuj na najwyższych obrotach przez 15 min. Od czasu do czasu przemieszaj. Czasami jeśli blender jest o słabszej mocy będzie to trwało 20 min, bądzcie cierpliwi i poczekajcie na kremową konsystencję. Z minuty na minutę wiórki zaczną wydzielać olejki, które sprawią, że masa zacznie zmieniać konsystencję.
Do zblendowanych przez 15-20 min wiórek dodaj borówki/jagody, miód i startą skórkę z cytryny – mixuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wsyp masę do formy i dokłdnie przyciśnij szpatułką aby blok był zwarty. Odstaw do lodówki do ochłodzenia na min 1 godz.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Dolcevita-in-my-kitchen 05 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Jaki ciekawy przepis, zapisuje :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania2810 27 lipca 2015Zgłoś do usunięcia
Ciasto jest genialne łatwe a do tegonie wymaga dużej ilości składników SUPER!1 Kto głosował? | Odpowiedz